Pomozi uplatom za kastraciju

U nadi da ćemo skupiti potreban iznos za prijeko potrebne kastracije – osnovicu ovoga čime se bavimo, započele smo kampanju na platformi GoGetFunding.
Za krajnji cilj stavile smo iznos od 2000 eura, što je ekvivalent kastracija 68 ženki ili 84 mužjaka, uz uračunati popust koji Udruga dobije za kastracije.
Znamo da je skupljanje za kastracije neglamurozan posao, znamo i da je 2000 eura veliki iznos za tražiti, no znamo i da znate što nama znače te kastracije.
Za svaku uličnu macu kastriranu sada, na proljeće imamo manje odbačenih legla mačića za pokupiti. Puno manje mrtvih beba, puno manje ozlijeđenih zbog udaraca automobila, puno manje smrti na ulicama.
Kuna po kuna, dolar po dolar i skupit ćemo.

–>LINK ZA KAMPANJU: https://gogetfunding.com/udruga-9-zivota-ngo-9-lives/

Udruga „9 života“ osnovana je 2011 godine i ima svojstvo nevladine, dobrovoljne, humanitarne i neprofitne pravne osobe s pravima, obvezama i odgovornostima čiji ciljevi nisu u suprotnosti sa Ustavom i Zakonom. Udruga djeluje za opće dobro i njezino djelovanje i aktivnosti daju vidljivu društvenu vrijednost kojom se unapređuje kvaliteta života društvene zajednice, bez namjere stjecanja dobiti. Kako u Republici Hrvatskoj, pa tako i u Osijeku ne postoji i nema nikakva služba niti postoji sklonište koje zadovoljava i ima uvjete za držanje mačaka, naša je primarna zadaća postala skrb i borba za dobrobit mačaka. Udruga ima 5 aktivnih članica – volonterki te manji broj vanjskih suradnika (koji pomažu prijevozom, fotografiranjem i sl.) i financira se isključivo donacijama građana. Udruga nema sklonište, nego se svi štićenici nalaze po domovima volonterki. Trenutan broj mačaka na skrbi Udruge prelazi brojku 110, od kojeg broja je veći broj teže ozlijeđenih (bez noge, bez jednog ili oba oka, s tumorima i sl.).
Zdrava mačka u ovakvim uvjetima omaci se do 3 puta na godinu, od 4 do 6 mačića. Znači, nakon što othrani prvi okot (dva mjeseca), možemo očekivati da na svijet donese drugi. Stručnjaci su izračunali da tijekom sedam godina samo jedna mačka i njezino potomstvo mogu donijeti na svijet čak 420 000 mačića. Zbog svega navedenog kastracija mačaka je postala prioritet u radu Udruge. Od 2014. godine vodimo evidenciju za svaku kastriranu mačku, pa se tako možemo pohvaliti da smo u razdoblju od 2014. godine do zaključno sa 30. studenog 2020. godine na području naše županije kastrirali ukupno 1935 mačaka. Ako ćemo gledati tu brojku kroz financije to bi iznosilo oko 445.000,00 kn (računajući popust na kastraciju koju Udruga ima temeljem ugovora sa veterinarskim ambulantama).