Tuga (udomljena) i Buga

U travnju 2020. su došle na skrb udruge.
Dvije mace koje su naglo ostale bez svega. Bez svoje bake, bez krova na glavom.
“To su mačke, ima ih na svakom uglu, snaći će se.”
To su vjerovanja i izlike koje ljudima prolaze kroz glavu kada se žele riješiti nepoželjne mačke ili zatvoriti oči pred njenim postojanjem.
Snašle su se kod nas koliko su to mogle. Tuga i Buga starije su mace koje su cijeli svoj život provele u istom stanu s istom osobom. Sada imaju Kitten room i nas nekoliko koje ih svakodnevno obilazimo.
To nije onaj život koji su one trebale živjeti. To je daleko od njihove bake i njihove samoće u stanu koji je bio samo njihov.
Kada su tek došle na skrb, odbijale su jesti, držale su se samo jedna druge i zbijenog kutka koji im je predstavljao sigurnost. Buga je danas nešto samostalnija, prilazi i drugim macama, prilazi i nama, prihvaća kontakt.
Zaista ne znamo što su te mace jele dok je njihova baka bila živa, no i dan danas imaju grozne gastrointestalne probleme, imaju iznimno osjetljivu probavu i jedina hrana koju dobro podnose (bez povraćanja i krvi u stolici) je suha gastrointestinal.
Molimo vas za pomoć u skupljanju sredstava za kupnju hrane za dvije curice nesretne sudbine.

Ako možeš pomoći uplatom koje kune za njihovu papicu, možeš to učiniti na: Kunski račun: HR3923400091110475218, poziv na 00 i datum
PayPal account: 9liveshr@gmail.com
Devizni račun: Udruga za dobrobit i zaštitu mačaka i pasa “9 života” Osijek Privredna banka d.d. Račkoga 6 10 000 Zagreb, IBAN račun HR 3923400091110475218 SWIFT CODE PBZGHR2X
S naznakom //Za Tugu i Bugu//